نشر انعکاسنشر تخصصی کتب دانشگاهی |
از مهمترین سؤالهایی که همواره از نویسندگان حرفهای پرسیده میشود این است که آنها موضوع و ایده کتاب خود را چگونه و از کجا پیدا کردهاند. پیدا کردن ایده برای نوشتن کتاب، چه کتاب داستان چه کتاب علمی و کاربردی، یکی از چالشهایی است که همواره نویسندگان با آن روبهرو هستند. در این مطلب نکاتی را برای یافتن موضوع و ایده برای نوشتن کتاب مطرح میکنیم.
اهمیت موضوع و عنوان کتاب
عنوان و موضوع کتاب نشان دهنده ماهیت کتاب است. در انتخاب موضوع و نگارش کتاب خود همواره خواسته مخاطبان را هم در نظر بگیرید. عنوان باید جذاب باشد تا توجه خواننده را جلب کند. چراکه در پایان هر نوشتهای، نویسنده دوست دارد تا کتابش پرفروش باشد و خواننده تا آخر کتاب را بخواند.
ایده برای کتاب علمی
نخستین گام برای تالیف کتاب علمی، مشخص کردن موضوع کتاب است. برای این کار نویسنده باید کتابها و مقالات مختلف علمی در رشته خود را مطالعه کند. در این صورت میتواند موضوعی را پیدا کند که جدید بوده و پیشتر مورد بررسی قرار نگرفته است. موضوعی را برای نوشتن کتاب خود انتخاب کنید که در آن تخصص کافی داشته باشد تا بتوانید از منابع و مقالههای علمی پژوهشی مختلف استفاده کنید و مطالبی کاملاً صحیح و درست در اختیار مخاطبان خود قرار دهید. نوشتن کتابهای علمی به مراتب سختتر است چراکه مخاطبان این دسته از کتابها، دانشجویان و دانشگاهیان هستند و نوشتن متنی نادرست میتواند تاثیر منفی بر جامعه علمی داشته باشد.
کتاب غیرعلمی
هدف نویسندگان از نوشتن کتابهای داستانی، خیالی و افسانهای چیزی بیش از سرگرم کردن مخاطبان است. این دسته از کتابها با تصویرسازیهای مختلف به خواننده کمک میکند تا خود را بیشتر بشناسد. یکی از مهمترین فاکتورهایی که باعث میشود تا کتابی پرفروش باشد و از همان ابتدای خوانده شدن، خواننده را تا صفحه آخر دنبال خود بکشاند، موضوع کتاب است. اما پیدا کردن ایده برای نوشتن داستان و افسانه، ایدهای که جدید و نو باشد، کاری سخت و چالشبرانگیز برای نویسندگان این دسته از کتابهاست. در ادامه راهکارهایی را برای پیدا کردن ایده بیان میکنیم.
راههای یافتن ایده برای کتاب
ما میتوانیم از هر اتفاق کوچک و بزرگی که در محیط اطراف ما رخ میدهد برای نوشتن کتاب استفاده کنیم. در واقع هر چیزی که جالب به نظر میرسد میتواند ایده خوبی برای نوشتن کتاب باشد. که ممکن است یک مکان، یک شخصیت یا یک گفتگو و یک تجربه شخصی و یا تجربه کاری باشد. شاید به نظر برسد که نویسندگان مشهور از تکنیکهایی برای یافتن ایده استفاده میکنند. اما حقیقت این است که ایدهها و موضوعهای حتی کتابهای پرفروش هم ممکن است قبلاً در ذهن افراد دیگر بوده باشد ولی آنها نمیدانستد چگونه از ایدههایی که در ذهن دارند برای نوشتن استفاده کنند. بهتر است یک دفترچه کوچک کنار خود داشته باشید و هر چیز جالبی که در زندگی روزمره خود میبینید و میشنوید را در دفترچه خود یادداشت کنید. و از آنها برای نوشتن کتاب خود ایده بگیرید.
شما میتواند از وبلاگها، صفحات اجتماعی، مجلات، روزنامهها، صحبتهای مردم در پارک و تاکسی، فیلمها، دوستان و آشنایان، طبیعت، تاریخ، دوران بچگی خود و اعضای خانواده، طبیعت، ورزش، مذهب، رویاها، شعرها و نوشتههای دیگر نویسندگان برای نوشتن کتاب خود ایده بگیرید.
راههای ارتباطی با نشر تخصصی کتب دانشگاهی
تلفن ثابت: 01333424261 تلفن همراه: 09190826979
ایمیل: info@thesisbook.ir