نشر انعکاسنشر تخصصی کتب دانشگاهی |
بارها درباره طراحی جلد کتاب در فرآیند چاپ کتاب، توصیههایی شنیدهایم و میتوان گفت این توصیهها معمولاً بسیار متنوع و گاهاً متضاد هستند. یکی از اولین عناصری که در هر کتاب در دید اول به چشم میآید و برای بسیاری از خوانندگان حساس و دقیق مهم است جلد کتاب میباشد. نشر تخصصی کتب دانشگاهی با در اختیار داشتن همکاران بسیار خبره و با تجربه در زمینه طراحی جلد برای ارایه خدمات در این حوزه در خدمت مولفان و مترجمان میباشد. در اینجا به ارایه مطلبی با عنوان طراحی جلد کتاب و نکات کاربردی آن پرداختهایم و سعی داریم مهمترین نکاتی که همکارانمان در طراحی جلد آنها را مهم و اساسی میدانند ذکر کنیم.
* عنوان جلد کتاب میبایست بزرگ بوده و به راحتی قابل خواندن باشد: این مورد از تمامی موارد دیگر مهمتر است. بسیاری از خوانندگان کتاب وقتی با یک کتاب برخورد میکنند قبل از هرچیز دیگری به دنبال عنوان کتاب میگردند. هرچقدر عنوان کتاب با سایز بزرگ باشد به همان میزان بهتر و شفافتر قابل خواندن میباشد و خوانندگان کتاب نیز سریعاً میتوانند از آن بازخورد کسب کنند.
* سعی کنید جلد کتاب را در سایز کوچک آن نیز بررسی کنید: بسیاری از خوانندگان کتاب، از طریق اینترنت به خرید کتاب میپردازند. خرید اینترنتی به این شکل است که معمولاً یک عکس از جلد کتاب در سایز کوچک بر روی وب سایت قرار میدهند تا خوانندگان با جلد کتاب نیز آشنا شوند. حال، اگر جلد عکس در سایز کوچک جلد کتاب شما شفاف نباشد این احتمال وجود دارد که افرادی که میخواهند از طریق اینترنت کتاب خریداری کنند، کتاب شما جذابیت و شفافیت لازم را نداشته باشد.
* از فونتهای نامانوس و عجیب برای عنوان استفاده نکنید: در نگارش عنوان کتاب بر روی جلد کتاب سعی کنید از فونتهای نامانوس و غیررسمی استفاده نکنید. فونتهای معمول در نوشتار فارسی B-ZAR و B-NAZANIN و B-LOTUS و موارد مشابه به این فونتها هستند. در بسیاری از کتابها از فونت نستعلیق نیز استفاده میشود که طرفداران خاص خود را دارد.
* از بیش از دو فونت در جلد کتاب استفاده نکنید: استفاده از چندین فونت متفاوت در جلد کتاب کار بسیار اشتباه و بیموردی است. همچنین از ایتالیک کردن و سایه دار کردن جملات و کلمات جداً پرهیز کنید.
* طرح آماتور و ضعیف برای جلد کتاب در نظر نگیرید: اینکه شما یک نویسنده خوب هستید به این معنی نیست که میتوانید طراح خوبی نیز باشید! به دنبال یک طراح خوب باشید، نمونه کارهای او را ببینید و بعد از بررسی کامل، کار طراحی جلد کتاب را به او بسپارید. مطمئن باشید که یک طراح حرفهای کتاب شما را حرفهایتر خواهد کرد.
* از طرحهای دیفالت و آماده نرم افزار وورد (Word) استفاده نکنید: در بسیاری از مواقع افراد با استفاده از پس زمینههای رایگان وورد و امکانات طرح پردازی این نرم افزار سعی میکنند گوشهای از هنر و خلاقیت خود را به رخ بکشند! بهتر است همین الان متوقف کنید. این ابزارها درجای خود بسیار کاربردی و مفیدند اما برای طراحی جلد کتاب اصلاً مناسب و کافی نیستد.
* در طراحی جلد کتاب از گرادیانت استفاده نکنید: ایجاد رنگ زمینه به صورت گرادیانت (Gradients) در جلد کتاب بسیار غیرحرفهای است و توصیه موکد میشود از این پس زمینه صرف برای جلد کتاب استفاده نشود.
* هیچ طرحی برای جلد کتاب نداشته باشید: اگر قرار نیست طرح جلد کتاب را یک فرد با مهارت و حرفهای طراحی کند بهتر است که هیچ طرحی را برای آن در نظر نگیرید و صرفاً جلد کتاب شامل عناصر اصلی مانند عنوان کتاب، نام نویسنده و یا مترجم و این موارد باشد و طرح خاصی نداشته باشد.
راههای ارتباطی با نشر تخصصی کتب دانشگاهی
تلفن ثابت: 01333424261 تلفن همراه: 09190826979
ایمیل: info@thesisbook.ir