تبدیل پایان نامه به کتاب

چهارشنبه 03 اردیبهشت 1399 ساعت 22:51 ب.ظ

سال ها است که یکی از اصلی ترین دغدغه های دانشجویان، اساتید و به طور کلی کسانی که می خواهند فرصت های شغلی جدید داشته باشند این است که رزومه تحصیلی و شغلی خود را تا حد امکان قوی و پر بار کنند. بی تردید یکی از بهترین راه هایی که باعث تقویت رزومه می شود چاپ کتاب است ولی از نظر بسیاری از متقاضیان این کار، انجام آن کمی سخت و گنگ به نظر می رسد، مخصوصا برای افرادی که می خواهند برای اولین بار اقدام به چاپ کتاب خود کنند. معمولا، معتبرترین کار پژوهشی که هر دانشجو در طول دوره تحصیلی خود انجام می دهد ارائه پایان نامه است و نگارش پایان نامه و دفاع از آن، نشان دهنده تخصص دانش آموخته در رشته ایست که سال ها در آن تحصیل کرده است، از این بابت است که بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامه فعالیت در حیطه رشته تحصیلی خود را دارند برای آبرومند شدن پایان نامه خود، وقت، انرژی و حتی در برخی از موارد هزینه بسیار قابل توجهی را صرف می کنند. در این نوشتار سعی ما بر اینست که تا حدی شما را با مراحل تبدیل پایان نامه به کتاب و پیچ و خم های این مسیر آشنا کنیم و به تعدادی از سوالات پر تکرار در این زمینه، پاسخ دهیم.

هفت خوان تبدیل پایان نامه به کتاب

خوان یک (آماده سازی و تحویل فایل ورد کتاب):

با توجه به اینکه پایان نامه تایپ شده است، معمولا این مرحله با مشکل خاصی همراه نیست، به جز در مواردی که حجم پایان نامه بسیار کم است که در این موارد معمولا نویسنده با کمک گرفتن از ناشر یا… با راهکارهایی اقدام به افزایش تعداد صفحات کتاب تا رسیدن به حداقل های استاندارد می کند.

خوان دو (صفحه آرایی):

به طور کلی به هنر انتخاب درست و متناسب فونت، اندازه کلمات، فاصله خط ها از همدیگر و از حاشیه ها، جاگذاری درست و اصولی اشکال، تصاویر و نمودارها و …”صفحه آرایی” گفته می شود که می تواند در تاثیرگذاری کتاب، بسیار کاربردی باشد.

خوان سوم (دریافت شابک به اسم نویسنده):

شماره استاندارد بین المللی کتاب که به اختصار “شابک” گفته می شود از سال ۱۳۷۲ (البته حدودا ۲۷ سال پس از راه اندازی این استاندارد در دنیا) در کشور ما به کار گرفته شده است و “موسسه خانه کتاب” نمايندگي اين نظام را بر عهده گرفت. در حال حاضر شابک یا (ISBN) یک کد ۱۳ رقمی است که در قسمت شناسنامه و فیپای کتاب و پشت جلد کتاب به صورت بارکد نوشته می‌شود و کاربردهای متفاوتی دارد، مثلا داشتن شابک برای شاسنامه دار شدن کتاب و اخذ فیپا (که در خوان پنجم توضیح خواهیم داد) ضروری است و وقتی اطلاعات فیپا و شابک قانونی بر روی کتاب درج شده باشد، همه حقوق مادی و معنوی کتاب برای همیشه برای نویسنده حفظ خواهد شد؛ به عبارت دیگر شابک و فیپا، دقیقا نقش سند مالکیت را برای یک ملک بازی می‌کنند.

خوان چهارم (طراحی جلد):

طراحی جلد برای دوستانی که جدا از گرفتن نمره یا امتیاز آزمون  مصاحبه دکتری، علاقمند به عرضه کتاب خود در بازار فروش فیزیکی کتاب می باشند، یکی از مهمترین مراحل فرایند چاپ کتاب است که قطعا در عرضه موفق اقتصادی کتاب، نقش کلیدی خواهد داشت.

خوان پنجم (دریافت مجوز فیپا و مجوز ارشاد):

فیپا مخفف «فهرست نویسی پیش از انتشار» است که اصطلاحا به تهیه اطلاعات‌ کتاب شناختی‌ شامل جزئیات‌ مربوط‌ به‌ یک‌ اثر مثل‌ نویسنده‌، عنوان‌، ناشر، تعداد جلدها، پیوست ها، بها، تصویرپرداز و… لازم‌ برای‌ شناسایی‌ و بازیابی‌ یک‌ کتاب‌ بر مبنای‌ ضوابط‌ و استانداردهای‌ بین‌المللی قبل از چاپ گفته می شود‌ که در مهر ۱۳۷۷ “کتابخانه ملی”‌ با همکاری‌ وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌ اجرای‌ این طرح‌ را به‌ طور رسمی‌ در ایران آغاز کرده است و در حال حاضر هم اداره كل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و كتابخانه ملی مسئول مستقیم صدور فیپا به درخواست ناشران و صرفا به صورت الکترونیک در کشور می باشد.

خوان ششم (چاپ و صحافی):

این مرحله هم دقیقا مانند مرحله چهارم (طراحی جلد)، برای دوستانی که قصد عرضه کتاب خود در بازار فروش را دارند کاملا مهم و حیاتی است، زیرا بسیاری از کتاب های خوب و پر محتوا، صرفا به دلیل نداشتن کیفیت بالای چاپ و صحافی از گردونه رقابت فروش حذف شده اند.

خوان هفتم (عرضه کتاب):

اگرچه اغلب متقاضیان تبدیل پایان نامه به کتاب را دوستانی تشکیل می دهند که بیشتر در پی گرفتن نمره یا امتیاز آزمون مصاحبه دکتری هستند! ولی به هیچ وجه نباید از خوان آخر که همان عرضه خوب و حرفه ای کتاب است، غفلت کرد!

کمااینکه خیلی از متقاضیان تبدیل پایان نامه به کتاب، با مراجعه به ناشران با سابقه و قوی، نه تنها در مدت زمانی کوتاه توانسته اند کتابی خوب و استاندارد تحویل بگیرند، بلکه با عرضه آن کتاب در سیستم فروش (فیزیکی یا الکترونیکی) همان ناشر، پس از مدتی توانسته اند کسب درآمد نیز بکنند!

مزایای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه به کتاب

  • گرفتن ۴ امتیاز پژوهشی در مصاحبه آزمون دکتری
  • گرفتن ۲ نمره باقی‌مانده پایان نامه (ویژه دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی)
  • اخذ امتیازهای لازم برای استخدام و ارتقای شغلی
  • ثبت نام نویسنده در کتابخانه ملی
  • ورود به انجمن نخبگان
  • کمک به بالا بردن سطح علمی کشور با به جریان انداختن ذخایر علمی
  • افزایش احتمال بالا رفتن حقوق و مزایا

چند ریزه کاری مهم در چاپ کتاب از پایان نامه!

  • به هیچ وجه عنوان کتاب را عینا شبیه به عنوان پایان نامه تعیین نکنید.
  • همه جمله هایی که به “رساله” یا “پایان نامه” ختم می شوند باید به کلمه “کتاب” تغییر یابند.
  • همه سر فصل های اصلی و حتی فرعی باید به شکلی تغییر یابند که آن را از یک پایان نامه متمایز کنند.
  • حرفه ای تر این است که در ابتدا و در بخش پیش گفتار نوشته شود، این کتاب بر گرفته از پایان نامه است.
  • بهتر این است که در فهرست منابع آخر کتاب، پایان نامه خود را هم اضافه کنید و در برخی از صفحات کتاب به پایان نامه خودتان هم استناد کنید.
  • بسیار جذاب خواهد بود که برخی اطلاعات و دستاوردهای مربوط به موضوع پایان نامه به آن اضافه شوند، با این کار هم کتاب را بروز کرده اید و هم از مشابه شدن کامل کتاب با پایان نامه جلوگیری کرده اید.

 

راههای ارتباطی با نشر تخصصی کتب دانشگاهی

تلفن ثابت: 01333424261               تلفن همراه: 09190826979

ایمیل: info@thesisbook.ir

 

 

نشر تخصصی کتب دانشگاهی

  تبدیل پایان نامه به کتاب
دسته بندی
برچسب ها
تبلیغات

فراخوان ارسال مقاله به فصلنامه علمی تخصصی رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری

International Journal of Business Management and Entrepreneurship (IJBME)